לינלול | טרפנים


גם אם אתם לא יודעים מה זה לינלול (Linalool), כנראה שצרכתם כבר לפחות 2 גרם שלו בשנה האחרונה. זה הזמן להכיר את אחד הטרפנים המפורסמים בעולם הקנאביס, ובתעשייה המודרנית בכלל.

לינלול הוא טרפן נפוץ במגוון צמחי תבלין ועשבי מרפא כמו מנטה, נענע, רוזמרין וכמו כן גם בפטריות וקליפות עץ מסוימות. למעשה, כנראה שאתם נתקלים בו בכל פעם כעונה בה פורח הלבנדר (אזוביון). צמח בעל תפרחת סגולה שנפוץ מאוד בגינון עירוני בזכות יכולתו של הלינלול שבתוכו להרחיק מזיקים ולספק ריח נעים (שלרוב מזכיר ניחוחות של קנאביס). 

מגוון תעשיות משתמשות בלינלול לבישום מוצרים ולהדברת מזיקים עוד מהמאה ה-19. למעשה, מחקרים מצביעים שהטרפן כל כך נפוץ שאדם ממוצע צורך 2 גרם של הכימיקל בשנה באופן לא מכוון ובלי קשר לשימוש בקנאביס. זה נשמע לא מעט, אבל אל תתנו לזה להדאיג אותכם: טרפנים לא מצטברים ברקמות בגוף כמו קנבינואידים ובשונה מהם הם מתנדפים די מהר. 

ההשפעות של הלינלול על הגוף האנושי נוצרות עקב יכולתו להאט את ייצור הגלוטומט – כימיקל מעורר במוח. בזכות אפקט זה הלינלול מווסת פעילות מוחית ומייצר תחושה מרגיעה ואף מרדימה בעצבים ובשרירים. חוקרים משערים שיש לטרפן יכולת להפוך את הפגיעה המוחית והעצבית הנוצרת מאלצהיימר לאחר ניסוי בעכברים מתאימים. מחקר נוסף מצביע על יכולתו ליצור אפקט מרדים בשרירים שונים ללא פגיעה ביכולות המוטוריות של המוח, ולהרגיע את מערכת העצבים הכללית גם בטיפול על גבי העור.

כל זאת בנוסף לסגולות אנטי דלקתיות ומיקרוביאליות ייחודיות שיש לטרפן: מחקר מ-2012 מצביע על היכולת של הלינלול להילחם בבקטריות בחלל הפה, ומחקר אחר מעיד על סגולותיו בטיפול בפגיעת ריאות חמורה.

הלינלול הוא שחקן בודד, ואין לו יחסים מיוחדים עם אף קנבינואיד או טרפן אחר. עם זאת, תוכלו למצוא ריכוז גבוה של לינלול במגוון זנים מוכרים. ביניהם: סדאמן של אורורה מזן המקור פינק קוש (Pink Kush), תבור של פארמוקן שמקורו בזן לבנדר (Lavender), תכלת של שיח ורפאל של פיס נטורלס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צריכים עזרה? אנחנו כאן בשבילכם!
דילוג לתוכן