מאז שבן האדם הכיר את צמח הקנאביס ועד האיסור הנרחב על השימוש בו בתחילת המאה העשרים, מיצויים נוזליים (טינקטורות) ושמן הקנאביס ביניהם היו דרך השימוש העיקרית בצמח. את השמן מכינים ממיצוי צמחי קנאביס הנעשה עם חומר מסיס. את הנוזל המתקבל מעבירים דה-קרבוקסילציה ומוהלים בשמן בסיס המורכב משמן זית, קוקוס, זרעי חמניות, דקלים או שילובים שלהם.
שמן קנאביס מופק מתפרחות קנאביס יבשות ומכיל ריכוזים עשירים במיוחד של רכיבים פעילים מצמח הקנאביס. כמות הקנבינואידים רשומה על הבקבוק והאריזה. ישנם שני סוגי שמנים: שמנים ממיצוי מבודד המופקים מקנבינואידים מבודדים בשילוב עם שמן בסיס צמחי, וכאלה המוגדרים פול ספקטרום או Whole Plant.
שמני פול ספקטרום משתמשים במיצוי מלא של תפרחת הקנאביס ומכילים מגוון קנבינואידים, ולעיתים גם רכיבים פעילים משניים נוספים מצמח הקנאביס כמו טרפנים ופלבנואידים. מחקר משנת 2019 הראה כי ייתכן והאפקטיביות של שמן קנאביס גבוהה יותר כאשר קיימים נעשה מיצוי מלא מצמח הקנאביס. זה מה שחוקרים מכנים אפקט הפמליה.
ישנן שיטות שונות וחומרים שונים שעושים בהם שימוש להכנת המיצוי והפקת השמן, כמו כן ישנם סוגי שמנים שונים שעושים בהם שימוש לתמהיל, ביניהם שמן זית, קוקוס, זרעי חמניות, דקלים ושילובים שלהם.
רוצים לקבל את המידע לפני כולם?
הירשמו לקנאליסט וקבלו עדכונים, מבצעים ומידע שימושי ישירות למייל