יומולין (Humulene) הוא אחד הטרפנים הפופולריים והנפוצים בגנטיקות קנאביס בדומה למירסן וקריופילן. עוד מאפיין שהוא חולק עם קריופילן – נוכחותו בכשות וכתוצאה מכך גם בבירה. יש לו ניחוח אדמתי ייחודי וטעם מריר המקנים לו חשיבות גבוהה בבישול האסייתי. בנוסף, ליומולין יש גם כמה סגולות רפואיות.
הקשר בין בירה לקנאביס
יומולין הוא הסיבה שזני קנאביס מסוימים מריחים כמו בירה. יש לו ניחוח אדמתי-עצי כמו קריופילן, ובדומה לו יומולין נפוץ מאוד בתפרחות של צמח הכשות, בצמחי קנאביס וגם בזני טבק מסוימים. בנוסף, הוא נפוץ מאוד בשדות פרחי חמניות ובפרדסי תפוזים, בכוסברה, ג’ינסנג ומרווה.
וזה לא שהוא רק נפוץ, הוא גם דומיננטי יותר מרוב הטרפנים – נוכחותו בפרופיל טרפנים בקנאביס יכולה להגיע לכ-40%, שני רק למירסן שמגיע עד ל-55%.
אנטי אלרגני, אנטי דלקתי, אנטי סרטני
הטרפן הכשותי מפורסם בשלוש סגולות רפואיות עיקריות. הראשונה, הוא אנטי אלרגני. יומולין הנצרך אוראלית (דרך הפה) או באמצעות תרסיס מצליח להרגיע התפרצויות אלרגיות. השנייה, אנטי דלקתי. יומולין מפגין השפעות אנטי דלקתיות במהלך מחקרים אחרונים שנעשו בנושא. ושלישית, יומולין מפגין יכולות אנטי סרטניות – כשפגע בתאים סרטניים במהלך מחקרים שבחנו את השפעותיו באמצעות שמן אורנים.
זנים עתירי יומולין
כאמור יומולין הוא טרפן די נפוץ, והוא נוכח ברוב זני הקנאביס. אבל אם אנחנו רוצים להתמקד בזנים המחזיקים כמויות גבוהות במיוחד של הטרפן אז גירל סקאוט קוקיז (Girl Scout Cookies), הד-בנד (Headband), ווייט ווידו (White Widow) וסקייווקר או ג’י (Skywalker OG) הם כולם דוגמאות לזנים עתירי יומולין. ובשוק הרפואי?
בתור טרפן דומיננטי, די קל למצוא תפרחות עתירות יומולין בשוק הקנאביס הישראלי. כדי להתנסות בגנטיקות עתירות יומולין בשוק הרפואי בארץ היינו ממליצים על ג’ין גאי, T20\C4, צאצא של ווייט ווידו מבית BOL. נוסף אליו צונאמי, T20\C4 מבית BOL פארמה. לבסוף, גם סקייווקר או ג’י ואקדיה מבית קנדוק, בל של קנאשור וים של טוגדר הם זנים עתירי יומולין.
רוצים לקבל את המידע לפני כולם?
הירשמו לקנאליסט וקבלו עדכונים, מבצעים ומידע שימושי ישירות למייל