החלק האחרון בתהליך ההפקה של תפרחות קנאביס. מכניסים את הפרחים למיכל אטום לאור ואוויר בין שבועיים למספר חודשים ובמהלכם הם משתבחים ומשנים את צבעם, טעמם והרכב החומרים הפעילים.
יישון תפרחות קנאביס מנסה להשיג שלוש מטרות: עיצוב הפרחים, העצמת האפקט שהם מספקים ושימורם לפרק זמן ממושך. היישון מתרחש כשסוגרים תפרחות קנאביס מיובשות לגמרי בחללי אחסון אטומים, בטמפ׳ נמוכה ואחוזי לחות קבועים. הפעילות הביולוגית שמתרחשת על גבי התפרחת בתנאים אלה משבחת אותה ומנקה ממנה עודפים לא רצויים. התפרחת המיושנת כמעט תמיד תהיה טעימה יותר, תכיל יותר חומרים פעילים ולרוב גם תקבל צורה נוחה יותר לאריזה ועיבוד.
יצרני קנאביס רפואי מקפידים על יישון כדי לשפר את האפקט הרפואי, הטעם, הארומה ואפילו החזות של התפרחות שהם מגדלים. בנוסף, יישון נכון יכול לשמש גם כדי לשמר תפרחות עד שנתיים ללא פגיעה משמעותית בריכוז המרכיבים בתוכן. בעת יישון נכון, אנזימים ובקטריות אנאירוביות מפרקים כלורופיל, מינרלים וסוכרים עודפים הפוגעים בטעם ובניחוח של התפרחת. כך בעצם היישון מייצר תפרחת טעימה, קשיחה ונוחה יותר לעיבוד. כמו כן, יישון מאפשר לצמח להמשיך המרת קנבינואידים לרכיבים פעילים, ובכך להעצים גם את האפקט הרפואי של התפרחת.
רוצים לקבל את המידע לפני כולם?
הירשמו לקנאליסט וקבלו עדכונים, מבצעים ומידע שימושי ישירות למייל